Search
Close this search box.

75 jarig jubileum

Er is er één jarig, hoera, hoera; ‘t is heel bijzonder dat zijn wij! Geef elkaar een zilte linker, want wij blazen dit jaar 75 kaarsjes uit! Voor alle jeugdleden houden we een speciaal groepskamp in Veere. En aansluitend voor alle vrienden en oud-leden een receptie.

Al sinds 1949 is zeeverkennersgroep ‘de Watergeuzen’ een begrip in Vlissingen en in de Binnenhavens, en natuurlijk alle andere zeeën, meren, ruige rivieren en zilte wateren die zij bevaren. Als trotse drager van de grijze das stapte je het Hordehol binnen of aan boord van een van de fraaie rood-wit-grijze lelievletten en pakte het avontuur jouw helemaal in. Je insignes die je verdiende, de geur van de clubhuizen, de riemen in de kleur van je bak, het Simonsdok waar je zocht naar sprokkelhout of een butsspel tegen die toch net wat sterkere Opper. De baksmaten die al snel vrienden werden voor het leven en je later altijd weer ergens tegenkwam. Knipper even met je ogen en we zijn zo maar wat jaren verder.  

Dit jaar bestaan wij 75 jaar! En de Watergeuzen zijn nog steeds springlevend met inmiddels 5 speltakken, 100 scoutingleden in 2 clubhuizen, 12 lelievletten, 1 LCVP Paragon en natuurlijk de PolyPIM. We vieren dit jubileum groots. Met alle jeugdleden houden we een groepskamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere van 31 mei – 2 juni. Dit kamp is voor jong en oud en wordt er één om nooit te vergeten. We gaan natuurlijk varen, kamperen, ravotten en gave spelen doen op een eiland in het Veerse Meer. Maar ook beleven we avonturen in een cool kamp t-shirt, gaan we naar het bos en chillen we ’s avonds bij het kampvuur. Dit bijzondere kamp dat maar 1 keer per 5 jaar wordt gehouden wil je niet missen… 

Op het einde van het kamp sluiten we de zondagmiddag af met alle ouders en jeugdleden in een gezamenlijke spelmiddag. Aansluitend is er een feestelijke receptie van 15.00 – 17.00 uur voor alle leden en oud-leden. Iedereen is welkom om de groep te feliciteren en samen herinneringen op te halen en terug te blikken op de rijke historie van de groep. Wedden dat je weer vrienden, boten en tradities tegenkomt van toen?

Jeugdleden kunnen zich voor het groepskamp aanmelden via de WG3-app. 

Aanmelden voor de BBQ van 2 juni kan nu al via dit formulier of stuur een mail voor meer info naar 75jaar@wg3.nl.

Het adres van het Scoutcentrum Zeeland waar het 75-jarige jubileum plaatsvindt, is: Wulpenburgseweg 6, 4351 PB Veere.

Kom je voor die tijd al oude vrienden of vage kennissen tegen? Vertel ze van onze plannen en geef hun contactgegevens aan ons door. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste info.