Search
Close this search box.

Nieuws

NLdoet 2024

Afgelopen zaterdag hebben leden, leiding, ouders en vrijwilligers al hard geklust in en rondom de Klaverlelie. In de tuin werd er gesnoeid en zijn er een aantal bomen omgezaagd, in het Beverlokaal is er geschilderd en de elektra in de container is vernieuwd. Op zaterdag 16 maart klussen we graag

Lees verder »
Groepsfoto kerstopkomst 2023

Terugblik: Kerstopkomst

De Watergeuzen trapten de kerstdagen af met een overheerlijke kerstlunch aan boord van de Nummer 70. Snert, pannenkoeken (dank aan alle bakkers!) en poedersuiker waren in overvloed. Eenmaal uitgegeten en verzameld voor de jaarlijkse groepsfoto, kwam er een vaag figuur het Zeeverkennerslokaal ingestormd. Hij nam een volledige kerstboom op zijn

Lees verder »
Screenshots van de WG3 app

Nieuw voor leden: de WG3-app

Scouting de Watergeuzen heeft vanaf nu een echte eigen Scouting App: de WG3-app! Met deze nieuwe Watergeuzen Scouting-app is alle informatie over onze verenging snel te vinden en kunnen we makkelijker communiceren met onze leden en ouders. Wij vinden het belangrijk om met jullie in contact te blijven, ook buiten

Lees verder »

Terugblik: Overvliegen

Het Watergeuzenseizoen 2023-2024 ging op traditionele wijze van start met het Overvliegen! Na het afleggen van een gaaf parcours met een rubberboot, een bel op reddingsvlot, een wankele overgang over het water en een touwbrug werden de oudste leden van iedere speltak door hun nieuwe leiding verwelkomt. Deze spanning en

Lees verder »
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen1 week geleden
De Watergeuzen hebben dit jaar het 75 jarige jubileum. Een mooie prestatie van onze bloeiende vereniging en iets dat groots gevierd moet worden! We organiseren in 2024 daarom nóg meer leuke activiteiten voor én met jullie. Onze leiding, bestuur en andere vrijwilligers zijn al druk bezig met de voorbereidingen hiervan… We kunnen alvast melden dat er een heus jubileumkamp is voor alle jeugdleden van 31 mei t/m 2 juni. Natuurlijk met gave spelen, heeeel veeeel tenten en boten, en op zondag een grootse afsluiting van het jubileumjaar voor alle ouders en oud-leden. We houden jullie op de hoogte!
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen2 weken geleden
Afgelopen weekend hebben de Bevers Cupido geholpen met het terugvinden van haar boog en vleugels🏹🪽.

Ze begonnen de avond met het zoeken naar de veren van de vleugels, waarna ze de lievelingsfilm van cupido hebben gekeken: Lady en de Vagebond.

’s Ochtends, na het stevige ontbijt, hebben de Bevers liefdessporen gevolgd om haar boog terug te vinden. De boog lag verstopt in een speeltuin: gelukkig was er ook nog tijd om even te spelen!

Eenmaal terug op de Klaverlelie hebben de Bevers met de prachtige veren nieuwe vleugels gemaakt en boogschietles gekregen 💘!
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen3 weken geleden
Vorige week schreven we over Vicky de Viking die samen met de Dolfijnen echte drakenboten had gebouwd🛶. Deze week was Vicky weer van de partij en hebben we de drakenboten getest met een roeiwedstrijd.

Met 8 riemen per boot, aangedreven door strijdlustige Dolfijnen, en – uiteraard – perfect in slag, voeren de drakenboten de Binnenhaven door🚣‍♂️🚣‍♀️.

Eenmaal terug aan land gekomen, had Vicky de Viking de Dolfijnen overtuigd om wat omliggende dorpen te gaan plunderen💰. De dorpsbewoners verdedigden zich fel tegen de plunderende Vikingen, maar bleven uiteindelijk in een leeg dorp achter..

En Vicky de Viking? Die is met de drakenboot weer op terugtocht naar het Noorden👋!
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen4 weken geleden
Afgelopen zaterdag hebben de Zeeverkenners het niet koud gehad. Ze hebben namelijk vuurtje gevaren 🔥! Maar voordat je eenmaal vuur hebt, moest er eerst het een en ander gebeuren. Vlot maken, hout sprokkelen en uiteraard het vuur aan krijgen door middel van de magnesium sticks.

Beide bakken hebben een goed vuur gecreëerd en zijn de binnenhaven doorgeroeid 🚣🚣‍♂️. Niet ieder vuur is brandend gebleven, maar leuk was het wel! De dag hebben we goed afgesloten met een marshmallow 😋.

Ben jij tussen de 12-16 jaar oud en lijkt zo een gave opkomst je wel wat? Kom dan eens gezellig meedoen op de zaterdagmiddag🥳!