Search
Close this search box.

Nieuws

75 jarig jubileum

Er is er één jarig, hoera, hoera; ‘t is heel bijzonder dat zijn wij! Geef elkaar een zilte linker, want wij blazen dit jaar 75 kaarsjes uit! Voor alle jeugdleden houden we een speciaal groepskamp in Veere. En aansluitend voor alle vrienden en oud-leden een receptie.

Lees verder »

Pannenkoekenavond 2024

Voor alle hardwerkende klussers organiseert de Wilde Vaart op 16 maart een pannenkoekenavond! Dit jaarlijkse evenement valt dit jaar op dezelfde dag als NLdoet en is toegankelijk voor alle vrienden van de Watergeuzen (ook als je niet kon helpen tijdens NLdoet 😉). Voor maar 10 euro kan je onbeperkt naturel

Lees verder »

NLdoet 2024

Afgelopen zaterdag hebben leden, leiding, ouders en vrijwilligers al hard geklust in en rondom de Klaverlelie. In de tuin werd er gesnoeid en zijn er een aantal bomen omgezaagd, in het Beverlokaal is er geschilderd en de elektra in de container is vernieuwd. Op zaterdag 16 maart klussen we graag

Lees verder »
Groepsfoto kerstopkomst 2023

Terugblik: Kerstopkomst

De Watergeuzen trapten de kerstdagen af met een overheerlijke kerstlunch aan boord van de Nummer 70. Snert, pannenkoeken (dank aan alle bakkers!) en poedersuiker waren in overvloed. Eenmaal uitgegeten en verzameld voor de jaarlijkse groepsfoto, kwam er een vaag figuur het Zeeverkennerslokaal ingestormd. Hij nam een volledige kerstboom op zijn

Lees verder »
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen4 dagen geleden
Op weg naar het kampterrein van Scouting Grevelingengroep Brouwershaven kwamen de Zeeverkenners de enige echte Tom Cruise tegen. Hij vroeg de Verkenners om hulp bij een belangrijke missie om vijandige onderzeeërs te lokaliseren en uit te schakelen 😎.
Meneer Cruise was zeer te spreken over de inzet van de Zeeverkenners en kwam nogmaals langs. Ditmaal waren ook de Dolfijnen present op het kampterrein. Tom Cruise vertelde dat hij zijn drukke leven als geheimagent en straaljager piloot achter zich wilde laten en met pensioen wilde gaan. Hij had op zijn 62ste helaas nog geen vol pensioenpotje 😔.

Daarom had hij wel een heel speciaal verzoek aan de Watergeuzen: “willen jullie mij helpen om de Mona Lisa te stelen uit het Louvre?” Het verkopen van de Mona Lisa zou het mogelijk moeten maken om Tom van zijn oude dag te kunnen laten genieten. Hij beloofde dat de Watergeuzen ook een aandeel zouden krijgen 🤑.

Om deze kunstroof van de eeuw tot een succes te maken moest er wel nog heel wat gebeuren. De gehele week waren de Dolfijnen en Verkenners in de weer om ‘intel’ te verzamelen. De locatie van het Louvre werd achterhaald, plattegronden werden ontfutseld en er werd getraind als Tom Cruise. Op vrijdag vond de daadwerkelijke ‘heist’ plaats. De bewaking van het Louvre werd om de tuin geleid doordat de Watergeuzen kundig een vervalste Mona Lisa hadden omgewisseld met het origineel 🖼️. Toen het alarm ging was het al te laat en zaten de Watergeuzen veilig aan boord van de Paragon 🎉.

Wat minder goed ging aan het plan? Het blind vertrouwen op die Tom Cruise! Sluwe Tom ging er uiteindelijk met de Mona Lisa vandoor en was ook niet van plan zijn buit te delen met de Watergeuzen. Door het hacken van zijn social media accounts kon uiteindelijk Tom zijn locatie worden achterhaald en konden er prachtige kampaandenkens worden gekocht met de buit.. 🤩
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen6 dagen geleden
De Welpen zijn vorige week naar het land van de cowboys 🤠 en indianen 🪶gegaan. Aangekomen op het kampterrein waren de Welpen getuige van een ruzie tussen een aantal cowboys en indianen. De heilige totempaal die hen nog verbond was verdwenen! Gelukkig waren er nog een paar die wel met elkaar door een deur konden en vroegen de Welpen gauw om hulp 🆘.

Elke dag wisten de Welpen een deel van de totempaal te bemachtigen door allerlei opdrachten en spellen. Zo werd er op maandag een speurtocht 🔎 gedaan, moesten ze dinsdag allerlei cowboy- en indianenvaardigheden aanleren en werd er woensdag in 'Cowboytown' (Brielle) stad en land afgezocht naar cowboyitems. Tussendoor werd er ook nog wel eens een deel terug gestolen door een rare snuiter. Gelukkig wisten de Welpen hier, door middel van een smokkelspel, wel raad mee en kregen ze dit snel weer terug! Donderdag werd er gesport 🏋🏼‍♀ om zich voor te bereiden op de confrontatie met de sluwe dief en werd door middel van een GPS tocht het laatste ontbrekende stuk totempaal bemachtigd. Dit werd gevierd met een uitbundige bonte avond 🪩. Vrijdag kwamen de Welpen er achter dan niemand minder dan de sheriff 👮🏼‍♂achter de diefstal zat en sloten de cowboys en indianen weer vrede. Uiteraard wel nadat ze de sheriff een lesje hadden geleerd.

Het was een fantastische week!
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen1 week geleden
Vorig weekend zijn de Bevers als afsluiting van het seizoen naar Veere gegaan voor hun zomerovernachting 🏕. Toen ze op het kampterrein aankwamen en de slaaptenten gevuld waren met matjes en slaapzakken, kwamen er allerlei rare geluiden en rook onder de garagedeur vandaan. Daar ontdekte ze een rare professor 👨🏼‍🔬 met een op hol geslagen tijdmachine! Deze tijdmachine heeft er voor gezorgd dat het hele weekend uit alleen maar feestdagen bestond 🥳🎅🏼🎆🪩. Zo werd er kerstmis, oud & nieuw en carnaval gevierd (inclusief spetterende outfits!). Nou kwam dat niet verkeerd uit, want de Bevers weten wel hoe ze een feestje moeten vieren! Aan het einde van het weekend hielpen ze de professor met het repareren van zijn machine 🛠.
Scouting De Watergeuzen
Scouting De Watergeuzen1 week geleden
De Zomerkampen zitten er nu echt op! Vanmiddag is de Watergeuzenvloot thuisgekomen na een sleep vanaf Scouting Grevelingengroep Brouwershaven. Houd onze social media in de gaten voor de fotoalbums van al onze gave ZoKa's!