Search
Close this search box.

Over WG3

Scouting de Watergeuzen heeft de jeugd wat te bieden!

Al vanaf 5 jaar kun je terecht bij onze groep en wij zorgen er voor dat je je tot tenminste je 18e jaar niet gaat vervelen. In een wereld waar de jeugd tegenwoordig meer achter een beeldscherm doorbrengt dan buiten op ontdekking gaat, is Scouting een perfecte zaterdagbesteding. Jongens en meiden leren spelenderwijs en in teamverband hun eigen mogelijkheden ontdekken. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar samen doorzetten. Steeds weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat is nu typisch Scouting.

Wij hebben 2 clubgebouwen: een voormalige kleuterschool in West-Souburg met een grote binnentuin voor de Bevers en Welpen (5-10 jaar). En een historisch wachtschip op het droge, direct aan de Binnenhaven van Vlissingen voor de Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart (10-18 jaar). Het bos en strand aan de Westerschelde, de Binnenhavens en het Veerse Meer zijn ons speelterrein. Onze leidingteams hebben de juiste mix van enthousiasme, ervaring en kwaliteiten passend bij de leeftijdsgroep; elke opkomst biedt avontuur voor álle leden. De groep bestaat uit 3 onderdelen: jeugdleden, leidingteam en bestuur. Samen maken ze ons tot één fantastische groep. De jeugdleden hebben iedere zaterdag opkomst op één van de locaties. Leiding en bestuur zorgen ervoor dat de groep in alle opzichten goed functioneert om elke opkomst weer tot een succes te maken. Er is bij ons genoeg ruimte om jouw uitdaging te vinden, want kijken is bij ons gelijk meedoen!

Natuurlijk, jongens én meiden zijn welkom bij ons, want Scouting is er voor iedereen. En niet alleen in Nederland: over de gehele wereld telt Scouting zo’n 28 miljoen leden in 128 landen. In Nederland gaan wekelijks zo’n 120.000 scouts op een leuke, natuurlijke manier op avontuur. Scouting de Watergeuzen heeft zo’n 100 actieve leden, een vloot van 12 lelievletten, een motorsloep, een heus landingsvaartuig en 2 clubhuizen: De Klaverlelie en het wachtschip ‘op het droge’ de Nummer 70. In 2024 mogen we alweer ons 75-jarig jubileum vieren. We kunnen met enige trots zeggen dat wij de grootste groep zijn in maritiem Vlissingen.