Search
Close this search box.

Installatie

Een aantal keer per jaar installeert de speltak nieuwe leden. Dat betekent dat je een belofte doet en dat je je daarmee houdt aan scoutingregels. Dit is altijd een feestelijke maar ook een traditionele gebeurtenis voor de nieuwe leden van de groep of speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

Voorafgaand aan de installatie wordt altijd nog even geoefend. Na de installatie mag je insignes op je uniform dragen en hoor je er echt helemaal bij. Bekijk het plaatje onderaan de pagina om te kijken welke insignes waar horen op het uniform.

Scoutfit

We verwachten van onze leden dat ze het scoutinguniform dragen: de Scoutfit. Je bent tenslotte lid van onze groep en zonder uniform weet niemand bij welke groep of sport je nu eigenlijk zit en kun je ook niet worden geïnstalleerd. Voor meer informatie over het uniform en de verschillende insignes kun je terecht bij de leiding van de verschillende speltakken. Voor de aanschaf ervan kun je terecht bij de speciale scouting webwinkel www.scoutshop.nl. Dé winkel van Scouting Nederland met alles voor je uniform, kampuitrusting of leuke tools. De maattabel komt overeen met echte afmetingen en de levering is vaak al binnen enkele dagen.

Tot ons uniform behoren in ieder geval:

  • uniformblouse
  • grijze das en dasring
  • Scouting NL- en speltakinsignes
  • Watergeuzen-pet
 
De Watergeuzen-pet is niet via de scoutshop te bestellen, maar deze kan direct bij de leiding worden besteld. Bij de Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart behoort een zwemvest tot de standaard uitrusting voor veilige en plezierige vaartochten. Ook deze is direct bij ons te koop. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt dit nader toegelicht.