Search
Close this search box.

Bevers

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de Bevers van de Watergeuzen! Hier doe je allemaal toffe dingen met kinderen die even oud zijn als jij. 

De Bevers zijn onze jongste leden en dragen iedere zaterdagochtend hun rode blouse met trots. Tijdens de opkomst ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met leeftijdsgenoten leuke spelletjes in een veilige omgeving onder begeleiding van een team enthousiaste leiding. Zo leren ze spelenderwijs de belangen van samenwerken, voor elkaar- en hun omgeving zorgen en maken ze voornamelijk enorm veel plezier!

De Bevers spelen in het thema van het fantasiedorp Hotsjietonia. In dit dorp worden door de bewoners allerlei avonturen beleefd die perfect aansluiten in de belevingswereld van deze leeftijdsgroep. Iedere bewoner heeft eigenschappen waar de Bevers zich mee kunnen identificeren, waardoor deze fantasiewereld een prachtig houvast biedt voor veel speelavontuur.

In het dorp Hotsjietonia is elke week weer wat leuks en leerzaams te beleven. Ze beginnen de dag altijd met het Beverlied. Er wordt gekookt en gebakken met Rozemarijn en er worden bossen verkend om beestjes en paddenstoelen te bekijken met Bas Bos. Met Noa worden er toneelstukken bedacht en met Keet Kleur worden de mooiste schilderijen gemaakt. Al deze gave activiteiten worden zowel in- en rond het clubgebouw georganiseerd, maar de Bevers trekken er ook regelmatig op uit. Dan worden er bijvoorbeeld zandkastelen gebouwd op het strand of maken ze een reis met de trein. Twee keer per jaar wordt er een overnachting georganiseerd. In de winter slapen ze in het clubgebouw en in de zomer wordt er gekampeerd!

Waar en wanneer

De Bevers hebben iedere zaterdagochtend opkomst van 09.30 uur tot 12.00 uur in en rondom de Klaverlelie (Van Doornlaan 59, West Souburg), het clubgebouw van de Bevers en Welpen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Beverspeltak of direct een opkomst meedoen? Neem dan eens contact met ons op. Dit kan via het contactformulier hieronder of door direct contact op te nemen met de speltakleidster van de Bevers, Ilse van der Eijk (Sterre Stroom), tel: 06 81 32 36 40.