Search
Close this search box.

Zeeverkenners

Vanaf 12 jaar monster je aan bij de Zeeverkenners en worden de Zeeuwse wateren jouw zaterdagse place-to-be. Wanneer je bij ons aan boord stapt, maak jij direct deel uit van de bemanning en doe je gelijk mee met het spel. Zo vaar je bijvoorbeeld naar het Eiland of de Dokhaven en beleef jij het avontuur van zeer dichtbij. Want, waar kun je nou zeilen in het donker, kamperen op een verlaten eiland, gewoon chillen aan boord en maak je nieuwe vrienden voor het leven? Nou, bij de Zeeverkenners dus!

De Zeeverkenners gaan met hun bak zelfstandig het water op. Je bent onder leiding van de bootsman met 5 andere jongens en meiden in je bak verantwoordelijk voor je eigen vlet. Als Kwartiermeester help je de Bootsman met leiding geven over de boot. Het kader komt maandelijks bijeen in de Scheepsraad en overlegt met de leiding. Het leidingteam zorgt ervoor dat er iedere week weer een leuk en actueel programma is en dat je een hele zaterdagmiddag lekker op het water kunt rondvaren. Er zijn op dit moment 6 bakken met in totaal 35 Zeeverkenners.

Om al dat zeilen, roeien en wrikken nóg leuker te maken, kun je na een tijdje zelfs een (landelijk erkend) CWO roei- of zeildiploma behalen. Je leert veel in een relaxte sfeer; scouting is natuurlijk geen school. Wanneer het in de herfst te koud wordt om te zeilen worden de boten afgetuigd en is er altijd een leuk roeispel. Maar ook pionieren we soms een groot bouwwerk, lopen we met kaart en kompas of GPS een stevige dropping of houden een filmmiddag-avond-opkomst. In de winter onderhouden we de vletten en zorgen er samen voor dat de rood-wit-grijze boten weer een heel jaar gebruikt kunnen worden voor het spel.

Kamp

Natuurlijk kun je bij ons een paar keer per jaar mee op kamp; je slaapt in stevige scoutingtenten of misschien wel aan boord en kookt je eigen potje. Het toetje zal vast bestaan uit een grote hoeveelheid meegebrachte snacks en wordt doorgaans ‘s nachts verorbert… De afsluiter van het seizoen is het 8-daagse zomerkamp aan het Grevelingenmeer of in de Brabantse Biesbosch.

De Zeeverkennerleiding

De Zeeverkennerleiding bestaat uit (v.l.n.r.): Wiep, Senne, Irene, Merijn & Thomas (niet op de foto).

Waar en wanneer

De Zeeverkenners hebben opkomst op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 18.00 uur op de Nummer 70. Heb je dit hele verhaal gelezen en ben je nog steeds enthousiast?……stap dan eens aan boord van ons wachtschip, zodat je zelf kan zien wat er te beleven valt!

Meer informatie

Wil je meer informatie of direct een keer mee doen aan het spel, neem dan contact op met ons via onderstaande formulier of neem direct contact op met Irene de Buck (Schipper), tel: 06 27 36 70 38.