Search
Close this search box.

Terugblik: Kerstopkomst

Groepsfoto kerstopkomst 2023

De Watergeuzen trapten de kerstdagen af met een overheerlijke kerstlunch aan boord van de Nummer 70. Snert, pannenkoeken (dank aan alle bakkers!) en poedersuiker waren in overvloed🥞. Eenmaal uitgegeten en verzameld voor de jaarlijkse groepsfoto, kwam er een vaag figuur het Zeeverkennerslokaal ingestormd. Hij nam een volledige kerstboom op zijn schouder en verdween in een oogwenk. ‘DE GRINCH’ riep een Welp. Het zou toch niet? Maar de vermoedens werden bevestigd. Een betreurde Kerstman kwam binnengestrompeld en vertelde dat de Grinch het kerstfeest wilde stelen🎅. Al zijn kerstbomen waren ontdaan van kerstballen en versiering🎄..

Zoals het een echte Scout betaamt, besloten de Watergeuzen de kerstman te helpen en de kerstversiering terug te halen. Bij een aantal vage figuren in de binnenstad van Vlissingen konden er kerstballen verdiend worden.

Aan het einde van de middag konden alle bomen weer prachtig versierd worden. Precies op tijd voor de kerstreceptie. De Kerstman en de Grinch hebben uiteindelijk vrede gesloten en samen kerstmis gevierd🥳!